ASR neemt verzekeraar Loyalis over

ASR neemt verzekeraar Loyalis over

4 december 2018 - De overnamesom bedraagt 450 miljoen euro. Het merk Loyalis blijft bestaan.

 

“Gekocht met kortlopende leningen om handen vrij te houden voor overname VIVAT, wederom straks een aanbieder minder in de aov markt. Is dit een goede ontwikkeling?

Jelle J. de Boer | manager OnlineAOV

 

ASR Nederland koopt verzekeraar Loyalis van pensioensuitvoerder APG. Dat meldt ASR, die verzekeringen onder merken als De Amersfoortse en Ditzo aanbiedt. Met de overname is circa 450 miljoen euro gemoeid.

Loyalis, die arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, aanvullende pensioenen en nabestaandenverzekeringen aanbiedt, heeft zo’n 450.000 verzekerden. De verzekeraar uit Heerlen, waar driehonderd fulltime banen zijn, maakte vorig jaar 71 miljoen euro winst. Eventueel banenverlies wordt zo veel mogelijk opgevangen, stelt ASR-directeur Jos Baeten, tegenover persbureau ANP.

Naam en merk Loyalis blijft bestaan

Het hoofdkantoor van de verzekeraar blijft in Limburg staan en vanuit daar worden ook de activiteiten rond arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voortgezet, waaronder de samenwerking met APG op het gebied van zulke verzekeringen en “duurzame inzetbaarheid”.

De naam en het merk Loyalis blijven bestaan. Andere activiteiten van de over te nemen verzekeraar, zoals de levensverzekeringen en pensioenactiviteiten, zullen tegen 2020 samengevoegd zijn met die van ASR. De overname, onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouders, wordt naar verwachting het eerste half jaar van 2019 afgerond.

Andere overnames

De overname van Loyalis wordt gefinancierd met een kortlopende lening. Zo houdt ASR de handen vrij voor andere overnames, bevestigt Baeten tegenover ANP.

Begin oktober werd de Nederlandse verzekeraar Vivat, die verzekeringen aanbiedt onder de merken Zwitserleven en Reaal, in de etalage gezet door de Chinese eigenaar Anbang. ASR en concurrent Aegon lieten al weten serieuze interesse te hebben, hoewel het verkoopproces nog niet begonnen is. Anbang zou zo’n 2 miljard euro willen hebben voor Vivat.


Bron: NRC